23948sdkhjf

Fanny får ny ägare

I nuläget pågår konkursutförsäljning och därefter ska modekedjans nya ägare presenteras.

Habit kan berätta att Fanny-butikerna som försattes i konkurs den 21 april, och ingick i Sundsvallbaserade modebolaget Emil Mode, får ny ägare.

Det bekräftar konkursförvaltaren Björn Myhrberg hos advokatfirman Abersten i ett mejl till Habit.

I detta nu arbetar konkursförvaltaren med egendomsavvecklingen i konkursen och uppger att den absolut viktigaste delen av avvecklingen är konkursutförsäljningen som pågår just nu och till och med lördagen den 16 maj.

 Därefter ska enligt Björn Myhrberg kvarvarande restlager och övriga tillgångar säljas.

"Vi jobbar med detta och räknar med att kunna presentera en köpare så snart utförsäljningen är klar. Butikerna håller öppet till och med den 16 maj. Därefter presenteras en köpare, som själv får presentera sina planer. Jag tror inte det öppnar upp igen överallt, men kanske på några orter", uppger konkursförvaltaren Björn Myhrberg till Habit.

Den familjeägda kedjan omfattade vid tiden för konkurs tio butiker; två i Sundsvall, en vardera i Skellefteå, Umeå, Härnösand, Östersund, Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn och Gävle.

2018 uppgick modebolagets omsättning till drygt 60 miljoner kronor och rörelseresultatet uppgick till när -900 000 kronor.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078