23948sdkhjf

Fristads säger upp

Ett fyrtiotal personer får lämna efter fackliga förhandlingar.

Arbetsklädeskoncernen tvingas till uppsägningar i coronapandemins spår, det uppger Borås Tidning som skriver att förhandlingar med facket pågått efter att bolaget lade ett varsel för ett par veckor sedan. Nu är förhandlingarna klara och strax under 40 personer, av totalt 250 anställda i Sverige, sägs upp i Borås.

- Vi har erbjudit en del av de som varslats jobb på den kollektiva sidan, så det totala antalet av de som lämnar företaget helt blir något mindre, säger Anders Hülse, vd för Fristads till tidningen.

- Det är en otroligt jobbig situation för alla parter och ledsamt för de som fått lämna. Men nu har vi gjort det här och vi samlar oss för att kunna försöka blicka framåt.

Ordertappet under våren uppgår till 70 till 80 procent och bolaget har primärt tappat utanför Sverige. För att parera bland annat minskade orderintäkter har bolaget vidtagit åtgärder, för att slippa uppsägningar, som Dbland annat permitteringar och omorganisation av personal från kontor till arbeten i lagerverksamheten.

- Vi har sett en kraftig inbromsning i beställningar och försäljning. Vi gör det här varslet för att rädda företaget och säkra att så många som möjligt ska få behålla jobbet, säger Anders Hülse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078