23948sdkhjf

XXL ökar omsättningen – men resultatet dyker

Den norska sportkedjan XXL ökade under det första kvartalet 2020 sin omsättning men lönsamheten sjunker kraftigt jämfört med samma period förra året.

Omsättningen steg 7,3 procent till 2 162 miljoner norska kronor (2 014), vilket motsvarar cirka 2 miljarder svenska kronor. Den jämförbara försäljningen steg 3 procent. Ebitda-resultat blev -83 miljoner norska kronor (192) och rörelseresultatet -262 miljoner norska kronor (19).

Den norska koncernen har under det första kvartalet signerat totalt fyra hyresavtal och öppnat en ny butik i Sverige, i köpcentrumet Emporia i Malmö.

XXL meddelar i kvartalsrapporten att kedjan kommer att fortsätta på den inslagna vägen och investera i nya butiker och i sin e-handelsplattform, sina nuvarande butiker samt i infrastruktur och IT. Kedjan avser dock att sakta ned på takten och räknar med att inviga 3-5 butiker per år med fokus på Österrike och ”några i Sverige”. Samtidigt kommer flera redan existerande butiker att bli mindre till ytan. 

Trost coronapandemin har den problemtyngda kedjan i april sett en ökad efterfrågan i Norge och Sverige, men variationerna är stora mellan olika butiker. Däremot har utmaningen varit större i Finland där tillväxten sjunkit.

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094