23948sdkhjf

Björn Borg vinstvarnar igen

Modebolaget Björn Borg bedömer att omsättning och rörelseresultat i det andra och tredje kvartalet kommer att understiga motsvarande perioder i fjol.

Läs också: Björn Borg tappar omsättning och lönsamhet

Bedömningen gäller "delvis" även det första kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget som sedan tidigare sagt att coronautbrottet kommer ha väsentlig negativ finansiell påverkan.

"Björn Borg håller fast vid sina tidigare kommunicerade långsiktiga finansiella mål, men bedömer att de inte kommer att kunna uppfyllas under 2020", skriver bolaget. I februari 2019 släppte Björn Borg nya finansiella mål och enligt dessa ska bolaget ha en omsättningstillväxt på minst 5 procent och ha en rörelsemarginal på minst 10 procent.

"Björn Borg fortsätter att vidta omfattande åtgärder för att minimera de negativa effekterna av utbrottet, bland annat genom tidigare aviserade korttidspermitteringar och återkallande av förslag om utskiftning till aktieägarna. Koncernen fortsätter också att på samtliga marknader arbeta med åtgärder för att minska de operationella kostnaderna", skriver bolaget på onsdagen. Björn Borg skriver vidare att bolaget har en "betryggande likviditet".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079