23948sdkhjf

Årets affärskvinna i sportbranschen: "Kvitto på att vår bransch fattat grejen"

Föräras utmärkelse av nätverket Divas och Svenskt Sportforum.

Christiane Dolva Törnberg, head of sustainability hos Fjällräven, har utsetts till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2019.

 – Jag är jätteglad och oerhörd hedrad av denna utmärkelse. På ett personligt plan är jag såklart superstolt, men ännu viktigare är tycker jag signaleffekten av att jag som hållbarhetschef utnämns till årets affärskvinna. Att belysa hur hållbarhet måste vara, och är en så väsentlig del av ett företags affärsutveckling är något jag har jobbat för jämt, och detta är ett kvitto på att vår bransch har fattat grejen, säger Christiane Dolva Törnberg i en kommentar.

Utmärkelsen delas sedan 2011 ut av kvinnliga nätverket Divas som drivs av branschföreningen Svenskt Sportforum och 2019 var även Sara Molnar, vd, Peak Performance och Calill Odqvist-Janusch, vd, Light My Fire Sweden finalister.

 

– Det känns väldigt bra att få dela ut det här priset just till Christiane, säger juryns ordförande Claes Forsberg,vd för Svenskt Sportforum.

– Hållbarhetsfrågorna måste idag vara högt prioriterade på varje företags dagordning. Detta gäller inte minst för vår bransch, som i mångt och mycket lever på att människor vistas ute i naturen. Att få sätta ljuset på en driven affärskvinna som gjort stor skillnad i Fjällrävens hållbarhetsarbete känns viktigt och rätt.

Juryns motivering lyder;

 "En klok, ödmjuk och kommunikativ chef för en av nutidens viktigaste frågor, även för företag. En röst som branschen lyssnar på – och många utanför branschen också för den delen. Hon har gjort hela skillnaden för hur företaget jobbar med hållbarhet. En förutsättning för mycket av företagets utveckling och profil idag. Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2019, är Christiane Dolva Törnberg, Head of CSR på Fjällräven."

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063