23948sdkhjf

Zalando sänker försäljningsförväntningar

Har släppt preliminära siffror för första kvartalet.

Zalando, som delägs av Kinnevik och som vinstvarnade i slutet av mars, har på torsdagsmorgonen släppt preliminära siffror för det första kvartalet.

Zalando spår ett justerat ebit-resultat mellan -90 till -110 miljoner euro.

I det första kvartalet 2019 var motsvarande siffra 6,4 miljoner euro. Bolaget skriver att den nya resultatprognosen är en konsekvens av lägre försäljningstillväxt samt en lagernedskrivning om 40 miljoner euro efter sänkta försäljningsförväntningar avseende innevarande säsong.

När Zalando vinstvarnade i slutet av mars var budskapet att bolaget inte skulle nå analytikernas konsensusprognos som enligt bolaget uppgick till -28 miljoner euro för det justerade ebit-resultatet för det första kvartalet. Den preliminära intäktssiffran för det första kvartalet är 1,52-1,54 miljarder euro, motsvarande en tillväxt om 10,1-11,6 procent, enligt torsdagens pressmeddelande.

GMV-försäljningen under det första kvartalet var preliminärt 1,98-2,0 miljarder euro, motsvarande en tillväxt på 13,1-14,3 procent. GMV är ett mått på värdet på produkter sålda via Zalandos plattform, inklusive moms. Kinnevik äger 26 procent av aktierna i Zalando.

Zalando har sett en förbättring i utvecklingen under de första veckorna av april jämfört med avslutningen av mars månad.

"Vi tittar bakåt på ett utmanande kvartalet. Vi lyckades hursomhelst att växa och de första veckorna av april gör oss optimistiska för det andra kvartalet", säger bolagets finanschef David Schröder i pressmeddelandet. Zalandos så kallade GMV-försäljning (den totala försäljningen via bolagets plattform inklusive partnerförsäljning) minskade med 8 procent i årstakt under tre veckor räknat från den 9 mars. Under de två första veckorna har GMV-försäljningen återgått till tillväxt i förhållande till motsvarande period i fjol, skriver bolaget. Kinnevik äger cirka 26 procent av aktierna i Zalando.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125