23948sdkhjf

Fyra modemärken satsar med ny e-handel

Har öppnat nya webbutiker i dagarna.

I början av april öppnade nystartade modemärket Self Cinema, grundat i Stockholm av Anthony Rock och Samuel Thomas i fjol, webbutik på  modenischade e-handelsplattformen Centra.

Norska outdoormärket Northern Playground och badklädes- och resortvarumärkena Paula Beachwear och Oas har bytt plattform och öppnat nya webbutiker.

Oas har även fysiska butiker.

De senaste veckorna har modeplattformen noterat att allt fler varumärken önskar digitalisera hela sin försäljning – både direct-to-consumer och wholesale och e-handelsplattformens kontraktsportfölj växte med 15 procent under första kvartalet.

- Den bistra sanningen är att varumärken med en verksamhet som är helt beroende av försäljningen i de fysiska kanalerna har en tuff period nu, medans varumärken som ställt om och satsat på e-handel via egen Direct-to-Consumer sajt klarar sig bättre. Detta var ett faktum redan innan pandemin existerade, men nu påskyndas processen i accelererad takt vilket märks på den kraftigt ökade mängd förfrågningar vi har fått under de senaste veckorna. Vi gör vårt allra bästa för att så snabbt som möjligt kunna hjälpa fler varumärken att ställa om. Både Direct-to-Consumer och B2B-Wholesale, säger Martin Jensen, vd på Centra i en kommentar.

Därtill har plattformsbolaget sett en ökad efterfrågan på verktyg för att även sköta wholesaleförsäljningen digitalt i kölvattnet av fler inställda mässor och visningsveckor.

- Wholesaleförsäljning inom mode har länge halkat efter i digitaliseringen. Detta för att den varit beroende av det fysiska mötet där en stor del av affärerna görs på olika modemässor. När möjligheten att hålla dessa möten begränsas samtidigt som fysiska retailers nu får det tufft måste man tänka större och satsa mer på globala, digitala återförsäljare. Vårt Showroomverktyg tillåter varumärken att digitalt sälja B2B-wholesale till retailers världen över, vilket öppnar många nya dörrar samtidigt som det avlastar säljkåren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095