23948sdkhjf

Klart att Footway fullföljer köpet av Sportamore

Samgåendet ska skapa ledande plattform för sport och mode.

Allting är nu klappat och klart för Footways förvärv av Sportamore, i en affär värderad till cirka 439 miljoner kronor. 

Ambitionen bakom samgåendet är att skapa en ledande plattform för e-handel inom sport och mode.

Det var i februari som Footway meddelade att bolaget lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Sportamore om att förvärva samtliga aktier i e-handelsbolaget. I mars rekommenderade Sportamores styrelse enhälligt aktieägare att acceptera Footways offentliga erbjudande. Därefter har Konkurrensverket också godkänt affären.

Nu medddelar Footway i ett pressmeddelande att företaget fullföljer uppköpserbjudandet. Detta efter att aktieägare, som representerar totalt 95,9 procent av aktierna och rösterna i Sportamore, accepterat erbjudandet vid utgången av acceptfristen den 3 april.

Utbetalning av vederlag till de aktieägare i Sportamore som har accepterat erbjudandet beräknas påbörjas omkring den 17 april 2020.

Footway förlänger acceptfristen till och med den 17 april 2020 klockan 17.00 för att ge de aktieägare i Sportamore som inte har lämnat in sina aktier en möjlighet att acceptera erbjudandet. Utbetalning av vederlag till de aktieägare som accepterar erbjudandet under den förlängda acceptfristen beräknas kunna påbörjas omkring den 29 april.

Footway kommer att initiera tvångsinlösensförfarande avseende de återstående aktierna i Sportamore och verka för att aktierna i Sportamore avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Förändringarna i Footways ägarstruktur tillsammans med osäkerheten relaterad till covid-19 har även fått bolaget att senarelägga årsstämman. Footways årsstämma planeras nu i stället att hållas under juni månad.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079