23948sdkhjf

Copenhagen Fashion Week: "Beredda att ändra planerna om det behövs"

Kan tvingas planera om sedan danska regeringen förlängt förbud gällande folksamlingar.

På måndagen meddelade den danska regeringen att förbudet om stora folksamlingar förlängs till 31 augusti.

Men i nuläget framgår inte vad som specifikt avses med stora folksamlingar och som exempel har regeringen nämnt musikfestivaler och stora marknader. 

Det förlängda förbudet ställer dock till det för planeringen och genomförandet av Copenhagen Fashion Week och mässorna Ciff och Revolver.

Dock är inget definitivt beslut om flytt av modeveckan och mässorna ännu fattat då aktörerna inväntar mer konkreta besked från myndigheter, meddelar Copenhagen Fashion Weeks vd Cecilie Thorsmark till Habit.

I ett gemensamt uttalande uppger Copenhagen Fashion Week och samarbetspartnerna Ciff, Revolver, DM&T och Wear kommenterar aktörerna den uppkomna situationen.


"Copenhagen Fashion Week, CIFF, Revolver, DM&T och Wear fortsätter det nära samarbetet och följer tillsammans myndigheternas instruktioner i relation till Corona / Covid-19. Vi tar utvecklingen på allvar och tar givetvis ansvar för att begränsa spridningen av infektion med åtgärderna. Därför är vi också beredda att ändra planer för sommarens modevecka om det behövs. Just nu väntar vi på konkreta förordningar från myndigheterna i förhållande till förbudet om folksamlingar, eftersom det ännu inte har bekräftats vad "stora församlingar" täcker. Vi återkommer med mer information när förhållningsreglerna är tydligare och vi vet vad det kommer att innebära för  Köpenhamns modevecka. ”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062