23948sdkhjf

Arbesko rekryterar ny försäljningschef

Men skoföretaget tvingas till olika åtgärder för att parera coronakrisen.

Jonny Ljungberg tillträdde som ny försäljningschef hos Arbesko den 1 april.

Han rekryteras internt och har arbetat som key account manager hos skoföretaget sedan augusti 2017 och de senaste fyra månaderna haft rollen som tillförordnad försäljningschef.

 – Jonny har fått möjlighet att prova på jobbet som försäljningschef under de senaste fyra månaderna och trots tuffa förutsättningar, med både utebliven vinter och nu ett stort orosmoln i form av ett världs-omfattande virusutbrott som gör att ingen vet vart marknaden är på väg, visat att han är rätt person för att leda vår försäljningsorganisation framåt. Vi har en utmanande period framför oss men med sin kompetens och personlighet är jag övertygad om att Jonny kommer vara en stor tillgång både för företaget och våra kunder framöver, säger Karin Lidman, vd, Arbesko i en kommentar.

Samtidigt tvingas skydds- och yrkesskoföretaget likt många andra verksamheter till olika åtgärder för att parera coronakrisen och de ”senaste veckornas försäljningsnedgång i kombination med en högre sjukfrånvaro bland medarbetarna”.

Läs också: Går till Arbesko

Arbesko har beslutat om flera åtgärder som gäller tills vidare, bland annat korttidsarbete för samtliga medarbetare som innebär att huvudkontoret i Kumla håller stängt på fredagar och då inte heller kundservice finns tillgänglig samt att produktionen i skofabriken stoppas tillfälligt under april 

 – Trots det rådande läget är vi fortfarande trygga med att vi kommer kunna garantera våra leveranser under kommande halvår. Vi kommer säkerställa flexibilitet i vår produktion för att snabbt kunna åtgärda eventuella brister i modeller eller storlekar som skulle kunna uppstå. Våra säljare kommer anpassa sig efter våra kunders behov, vilket innebär att de finns tillgängliga på det sätt som våra kunder önskar i dessa speciella tider, säger Karin Lidman i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112