23948sdkhjf

Modekedjan klarar inte hyran

Fastighetsbolaget Västsvensk logistik, som äger Kappahls huvudkontor, har bara fått halva hyran från modekedjan i april.

Kappahl är Västsvensk logistiks största hyresgäst och har nu bara betalat halva hyran för april, på grund av minskad försäljning under våren vilket i sin tur beror på coronakrisen. 

Det framgår av ett pressmeddelande från fastighetsägaren.

Fastighetsägaren uppger även att Kappahl tidigare aviserat behov av hyreslättnader. "Ökningen av hyresgästens näthandel har ännu inte kompenserat bortfallet av butiksförsäljningen, som orsakas av den pågående coronakrisen", heter det.

Nu har Västsvensk logistik och Kappahl tillsammans kommit fram till vad fastighetsägaren menar är en för båda parter konstruktiv lösning, om att bevilja anstånd med att betala 50 procent av hyran för april.

Hyresvärden kommer att utreda möjligheterna för att söka statligt extrainsatt stöd för 25 procent av bashyran. Det kan inte uteslutas att ytterligare anstånd med hyran blir aktuella.

Västsvensk logistik har beslutat att skjuta upp utdelningen för i år, då en utdelning skulle kunna hota bolagets likviditet om fler eftersläpningar med hyran kommer samtidigt som tidigare aviserade kostnader förfaller till betalning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141