23948sdkhjf

SFD mot målet att inköpsveckan ska äga rum som planerat

Datum för Fashion Week Trade ligger fast.

I coronapandemins spår har hela den globala modebranschen förändrats i grunden.

Även för kommande mäss- och  inköpssäsong ställs allt på ända och så sent som på torsdagen gick arrangören Pitti Immagine ut att uppgav att junimässorna Pitti Uomo och Pitti Bimbo nu flyttas till september. Tidigare har bland annat herrmodveckorna flyttats eller ställts in.

I veckan meddelade även Copenhagen Fashion Week och mässorna i Köpenhamn att arbetet fortskrider vidare enligt målet att arrangemanget ska kunna äga rum som planerat i början av augusti.

Trade Partners Sweden arbetar också fortfarande mot målet att Fashion Week Trade ska kunna genomföras som planerat den 10 till 15 augusti följt av Preview Fabrics and Accessories den 26 till 27 augusti.

Anmälan och registrering för säsongen har öppnat och nu förs samtal med hyresgäster och gästutställare.

"Det är självklart en svår situation för alla just, nu men framförallt lyfter alla företag i vårt nätverk fram vikten av att fortsätta göra affärer och komma igång med handeln igen så snart situationen förbättras", skriver Stockholm Fashion District i ett mejl till Habit .

Programmet för Fashoin Week Trade är under rådande omständigheter inte fastställt, men klart är att hållbarhetsutmärkelsen Encouragement for Action återkommer och där är nomineringsförfarande öppnat. 

Stockholm Fashion District välkomnar också om förslag till nya format och initiativ för att inköpsveckan  ska bli så blomstrande och produkiv som möjligt inte minst under rådande omständigheter.

 - Det är en allvarlig situation vi står inför och Trade Partners Sweden arbetar  hårt för att hjälpa och stötta våra medlemmar men också hela modebranschen. Med det sagt måste vi samtidigt förbereda oss på att vi har ett annat läge i augusti. Därför arbetar vi proaktivt och förbereder inför nästa säsong. Det är viktigare än någonsin att fortsätta göra affärer och knyta nya kontakter, säger Helena Waker, vd,Trade Partners Sweden/Stockholm Fashion District i en kommentar till Habit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078