23948sdkhjf

Datum fast för Copenhagen Fashion Week och mässorna – samarbetar ska möta branschens behov

Copenhagen Fashion Week, Recvolver och Ciff arbetar fortsatt mot gemensamma målet att visningar och mässor ska arrangeras i början av augusti.

Med anledning av att en rad modeveckor och mässor under de senaste tiden gått ut och meddelat om både inställda och framflyttade arrangemang i kölvattnet av den pågående coronapandemin gick Copenhagen Fashion Week, CIFF, Revolver, branschorganisationen Dansk Fashion and Textile, DM&T, och Wear ut i gemensamt pressmeddelande på onsdagen och meddelade att planerna på att arrangera modeveckan i början av augusti, den 4 till 7, ligger fast.

Dock meddelas att arrangörerna och organisationerna nu diskuterar olika tänkbara format, scenarier, lösningar, initiativ och idéer och väntas komma med mer information senare under april.

Därtill uppges att tätt samarbete nu ska borga för att veckan blir av som planerat om än med vissa anpassningar för att möta branschens behov.

- Nu är det dags att stå enade och visa att en samordnad insats kan ge Copenhagen Fashion Week SS21 vingar, trots den exempellösa situation vi befinner oss i för närvarande. Copenhagen Fashion Week är dedikerad till att lyfta den skandinaviska modeindustrin och det är ett ansvar som förpliktigar- också under denna utomordentligt utmanande tid, säger Cecilie Thorsmark, vd för Copenhagen Fashion Week i en kommentar.

Därmed arbetar man vidare enligt plan om att modeveckan blir av men skriver samtidigt att alla inblandade nu också måste vara villiga att kompromissa.

I mars gick arrangören bakom Ciff ut och berättade att barnmodemässan Ciff Youth är planerad att äga rum som ett självständigt arrangemang i juni istället för som tidigare i samklang med herr-och dammmodemässan i augusti.

Ciff Youth nämndes inte i onsdagens pressmeddelande och Habit har ställt frågan till arrangören hur planerna ser ut framgent för barnmodemässan och om den blir av i juni som planerat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125