23948sdkhjf

XXL tar in kapital

Sportkedjan har tecknat avtal om bland annat ny bankfinansiering.

Den norska sportkedjan XXL har tecknat avtal om ny bankfinansiering med DNB samt Nordea om totalt 1,45 miljarder norska kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande. Vidare föreslår bolaget utföra en företrädesemission på 80 miljoner aktier till teckningskursen 5:00 norska kronor.

Det kommer ge XXL 400 miljoner norska kronor i kapitaltillskott. Teckningskursen för emissionen speglar en premie på omkring sex procent mot tisdagens stängningskurs om 4:70 för XXL-aktien på Oslobörsen.

Emission är garanterad i sin helhet, i första hand genom ett åtagande av storägaren Altor. Även storägarna Ferd och Odin har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel av emissionen, och inklusive Altors ägarandel blir det totalt cirka 41,5 procent. XXL:s vd har vd Pål Wibe har åtagit sig att teckna 4 miljoner aktier i emissionen och Altor garanterar i princip resten av emissionen.

Altors garanti gäller så till vida att bolagets ägandeskap inte överstiger 33,33 procent av rösterna i XXL, något som enligt norska regler skulle utlösa budplikt. Altors ägarandel ligger i dag kring 24 procent. 

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094