23948sdkhjf

Flera modeveckor inställda

Herrmodeveckor ställs in eller får nya datum.

Coronapandemin fortsätter att störa scheman för kommande modeveckor och mässor.

Flera planerade mässor har redan ställts in och i fredags stod det klart att herrmodeveckan i Paris som var planerad att äga rum den den 23 till 28 juni nu ställts in vilket även gäller visningarna för haute couture, 5 till 9 juli. Planerna  annonserades av Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Alternativa datum har inte presenterats men i ett pressmeddelande skriver organisationen på att man arbetar på alternativ.

Samtidig har herrmodeveckan i Milano som skulle ägt rum den 19 till 23 juni flyttats fram och planeras istället att äga rum i samklang med dammodeveckan i september, enligt arrangören Camera Nazionale della Moda Italiana.

Med anledning av det gick herrmodemässan Pitti Uomo ut i ett pressmeddelade på lördagen och meddelade att beslut om huruvida när och om mässan ska arrangeras, som är planerad att äga rum på Fortezza da Basso i Florens den 16 till 19 juni, ska tas i veckan.

För endast ett par veckor sedan gick mässledningen ut och sa att man arbetade enligt planen att herrmodemässan skulle arrangeras enligt plan men med anledning av förändrade planer i Milano och fortsatt spridning av coronaviruset så är ledningen inte lika säker längre.

Även i London har British Fashion Council meddelat att herrmodeveckan som var planerad till den 13 till 15 juni nu ställs in.

White i Milano har ännu inte givit något besked om huruvida eventet ska äga rum men till Sportswear International uppger arrangören att  medan damarrangemanget som är planerat till den  24 till 27september väntas äga rum medan herrmodeevenetet som är planerat att äga rum i juni "löper en risk att ställas in".

Enligt tidningen ska Denim by PV äga rum som planerat i Milano den 10 till 11 juni.”Vi arbetar för fullt med planen att junimässan ska äga rum som planerat" uppger Gugliemlo Olearo, Première Vision, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096