23948sdkhjf

Stora kedjor vägrar betala tyska hyror

Adidas, H&M, Deichmann och Mediamarkt bland företagen som stoppar hyresbetalningarna.

Flera stora retailkedjor verksamma i Tyskland tänker sluta betala sina lokalhyror för butiker som de varit tvungna att stänga på grund av coronapandemin. Det framgår av en enkätundersökning av nyhetsbyrån DPA, som refereras av DW.com.

Adidas, Deichmann, Medamarkt och H&M hör till kedjorna som framfört detta budskap.

H&M har 460 butiker i Tyskland som nu är tillfälligt stängda. Enligt tyska public service-kanalen ARD planerar klädkedjan att skjuta upp hyresinbetalningarna i tre månader, "tills situationen har klarnat".

Adidas talesperson Jan Runau har sagt till ARD att sportkedjan tillfälligt stoppat sina hyresinbetalningar men att företaget är i ”nära konsultation” med sina hyresvärdar.

Den tyska transportministern Andreas Scheuer har till tidningen Bild sagt att han är väldigt besviken på Adidas, särskilt som företaget gjort stora vinster de senaste åren.

De tyska fastighetsägarnas branschorganisation är också kritisk till att Adidas tänker strunta i att betala hyran för stängda butiker, skriver TT. Organisationens ledare Kai Warnecke hoppas att andra bolag inte tar rygg på Adidas, H&M och de andra bolagen som tänker hålla inne med hyresbetalningarna.

– I så fall blir det slutet för fastighetsmarknaden, säger han till tyska medier, enligt TT.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063