23948sdkhjf

Fraktens Klarna tar in nytt kapital – ska växa till nya marknader

Hjälper e-handlare att förenkla frakten så att kunderna får en bättre leveransupplevelse.

Techbolaget Ingrid växlar upp med hjälp av kapital från riskkapitalbolaget Blq Invest. Med 12,25 nya miljoner i kassakistan ska företaget ta sin e-handelsplattform till nya marknader.

– Vi ska bli den främsta A- till B-lösningen för e-handlare och e-handlande, säger Ingrids vd Piotr Zaleski som grundade start up-bolaget 2015.

Affärsidéen är att hjälpa e-handlare förenkla frakten så att de kan erbjuda sina kunder en bättre leveransupplevelse. 

– Vår vision är att göra shopping online lika enkelt som det brukade vara i affären. Hittills har frakt varit ett hinder i upplevelsen. Med Ingrid vill vi ta bort konsumenternas ångest och e-handlarnas krångel. Det Klarna gjort för betalningar vill vi göra för frakt och vi ser fram emot att göra det tillsammans med blq invest, säger Piotr Zaleski.

Genom att individanpassa leveransalternativen i varje checkout skräddarsys frakten efter individen, inte tvärtom. Det förenklar köpprocessen och ger bättre marginaler för e-handlarna.

– Jag tror alla har en dålig fraktupplevelse att dela med sig av. Leveransupplevelsen är den ständiga huvudvärken för e-handelsindustrin och har stått i vägen för marknaden att växa ytterligare. Med sitt starka B2B2C-fokus har Ingrid skapat en plattform som kommer att förändra sättet vi ser på e-handel, säger Kamjar Hajabdolahi, grundare och partner hos det nystartade riskkapitalbolaget blq invest (building legacy quota).

Ingrids plattform hanterar redan i dag 10 procent av paketen på den svenska e-handelsmarknaden. Bland kunderna finns Apoteket AB, Na-kd, Plantagen och Adlibris (även delägare i Ingrid). Företaget har 30 anställda.

– Alla förutsättningar finns för att skala bolaget globalt med sales och marketing, säger Kamjar Hajabdolahi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078