23948sdkhjf

Klädgrossist i konkurs

Klädgrossisten Carlsteins i Borås har försatts i konkurs vid Borås tingrätt den 20 mars, något Borås tidning uppmärksammade i veckan.

Tio personer som berörs av konkursen varslas nu om uppsägning. Vad som händer med lokaler, lager, inventarier och annat återstår ännu att se enligt tidningen som varit i kontakt med konkursförvaltaren Johan Hermansson som uppger att rörelsen ännu inte är helt nedlagd.

- Arbetet pågår med att inventera verksamheten för att skapa ett underlag. Men även om företaget har försatts i konkurs är verksamheten ännu inte stängd, säger Johan Hermansson, konkursförvaltare till Borås tidning.

Det tidigare postorderföretaget har varit verksamt i Borås i nära 90 år.Verksamheten startade på 1930-talet och på 1960-talet blev bolaget klädgrossist med försäljning till butiker. Verksamheten startade under namnet Forsabolaget och senare togs namnet Carlsteins.

2018 omsatte företaget 72 miljoner kronor. Bolaget har dock tidigare haft en omsättning på en bit över 100-miljonerkronorsstrecket.

Orsaken till obeståndet är enligt konkursförvaltaren inte helt klarlagd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079