23948sdkhjf

Vill engagera kunderna att värna lokalt

Och hoppas inspirera fler till liknande initiativ.

I rådande coronatider med fallande försäljning och dramatiskt minskning av kunder till fysiska butiker så är det flera butiksägare och kommuner runt om i landet som på olika vis och i olika kanaler uppmanar kunder till att värna den lokala handeln, restauranger och kaféer.

Också på andra vis än med kampanjer och reor.

En av dem är Dennis Wallenberg som driver två butiker för Jeansbolaget i Luleå och Piteå med sin fru Emma.

På onsdagen valde de att på Instagram gå ut och erbjuda kunderna vid köp av ett par jeans gratis lunch genom ett citykort laddat med 100 kronor.

Erbjudandet ska, i alla fall i ett första skede, pågå fram till söndag och Dennis Wallenberg räknar med att dela ut omkring 300 presentkort.

  – Vi är väldigt tacksamma för att vi har så fina kunder som väljer att stötta oss och den lokala handeln. Det är särskilt roligt i sådana här tuffa tider att tänka på att vi också byggt upp den här fina kundkretsen på relativt kort tid. Med presentkorten vill vi framförallt hjälpa till att stötta den lokala handeln, men även engagera människor till att tänka lokalt. Vi vill hålla stan levande. Vi har valt att fokusera på restauranger och kaféer som också har färre kunder i dessa tider, men kunden väljer själv vem hen stöttar, säger Dennis Wallenberg till Habit.  

Han har drivit butikerna för Jeansbolaget i Luleå och Piteå i två och ett halvt respektive ett och ett halvt år. Han säger att de just nu håller sig flytande och tror, trots att de också tappat kunder, att tappet till deras butiker inte varit lika stort som för många andra, tack vare sina stamkunder.

Butikerna ligger i en galleria och precis som i många andra gallerior runt om i Sverige har fastighetsägaren erbjudit butikerna att korta ned öppettiderna och även hålla stängt på söndagarna. Ett erbjudande som Dennis Wallenberg förstår att många tackar ja till när kundtillströmningen minskat dramatiskt och för att kunna dra ned på bemanning men han tycker att det är fel väg att gå i ett första läge.

– Vi har valt att fortsätta att ha öppet som vanligt just nu och även på söndagarna och vi resonerar så att om vi vill att kunderna ska komma ut till oss så måste vi också möta kunderna på deras villkor. För att det ska vara möjligt så är det jag som ägare som öppnar butiken många dagar, och jag jobbar även söndagar själv.  Vi butiksägare får ju helt enkelt komma ut på golvet igen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25