23948sdkhjf

Flash och Dea Axelssons i konkurs: "Försäljningen nästan utraderad"

Ägaren Mellby Gård har försatt bolaget Lund Fashion där kedjorna ingår i konkurs.

Styrelsen i Mellby Gård  har beslutat att försätta Lund Fashion AB i konkurs, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Lund Fashion, som letts av Hopes tidigare vd Åsa Sånemyr sedan i maj i fjol, säljer dammode under egna varumärkena Flash och Dea Axelssons och verksamheterna berör 95 butiker i Sverige och 3 i Danmark samt kontor och lagerverksamhet i Lund.

Närmare  500 hel- och deltidsanställda berörs av konkusen, uppger koncernen.

”Effekterna av Covid -19 har försatt bolaget i ett akut läge. Försäljningen är nästan utraderad och huvuddelen av bolagets kostnader kvarstår. Detta är ytterst tragiskt och vi lider med alla anställda som kämpat in i det sista”, uppger Johan Andersson, vd på Mellby Gård  i en kommentar.

Sedan ett par dagar tillbaka har ett antal butiker varit stängda med anledning av coronapandemin.

I ett inlägg på Linkedin uppger Åsa Sånemyr, vd för Lund Fashion, att bolaget försattes i konkurs på måndagen. 

"I måndags försattes Lund fashion i konkurs. 500 medarbetare förlorar sina jobb och två varumärken, Flash och Dea Axelsson, som funnits i över 50 år kommer därmed försvinna. Inget tyngre har jag varit med om i mitt yrkesliv som när jag fick lov att lämna det beskedet. Ta hand om varandra - det kommer bli tufft för så många människor".

Fram till det brutna räkenskapsåret 2017/2018 var bolaget lönsamt. Under det senaste räkenskapsåret 2018/2019 sjönk omsättningen från 483 till 430 miljoner kronor medan resultatet backade med 40 miljoner kronor till -21 miljoner kronor. 

Habit har sökt Mellby Gårds vd Johan Andersson för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097