23948sdkhjf

Bestseller skickar hem 2 400 anställda

Danska modekoncernen varslar och permitterar.

Bestseller skickar tillfälligt hem 2400 anställda i Danmark, uppger Habits danska systertidning Retailnews. Tillkännagivandet kommer bara några dagar efter nyheten att modekoncernen säger upp 750 anställda.

Och medan den första rundan i huvudsak gällde kontor omfattas nu butikspersonal av permitteringarna som träder i kraft den 24 mars till 9 juni.

Detta görs genom att använda stödpaketet som presenterades av den danska regeringen förra veckan.

- Stödpaketet är en mycket bra giv från regeringen, och det betyder att vi har kunnat begränsa antalet uppsägningar, även om jag fortfarande är ledsen att det alls var nödvändigt att säga adjö till mycket begåvade och mycket lojala kollegor. Vår största uppgift nu är att se framåt och försöka bevara så många jobb som möjligt, säger vd och ägare Anders Holch Povlsen.

Avgörande veckor

Han hoppas att Bestseller med tiden kommer att så snart det är möjligt att återgå till normal verksamhet så att de anställda kan återvända till jobbet. Men ger inga garantier under nuvarande omständigheter.

- De kommande 4-8 veckorna kommer att vara avgörande för hur framtiden ser ut. Just nu är vi hårt drabbade, men vi tror att vi med våra ansträngningar har möjlighet att överleva krisen och komma tillbaka på lång sikt, så att vi återigen kan vara en garant för att skapa arbetstillfällen i Danmark och i de samhällen vi är verksamma i. Vi kommer att kämpa för att fortsätta ha en konkurrenskraftig och internationell mode- och detaljhandel.

Bestseller har därmed varslat och permitterat 3 150 anställda i Danmark, vilket motsvarar två tredjedelar av arbetskraften på 4 800 personer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125