23948sdkhjf

Centrum minskar öppettider och justerar ned minimiöppettider

Göteborgscentrumet ska även fortsatt vara öppet men drar ned på öppetiderna på grund av rådande omständigheter. 

"Detta är en tillfällig åtgärd, när situationen har förbättrats återgår Nordstan till de normala öppettiderna igen", uppger Ulrika Carlsson, vd.

I Sverige finns det i nuläget inga rekommendationer om att stänga varuhus, butiker eller köpcenter.

Nordstan har sedan tidigare vidtagit åtgärder för att minimera risken för spridning av viruset Covid-19 genom att bland annat uppgradera städrutiner, ställa in ett flertal event samt genom att nära följa alla de rekommendationer som myndigheterna initierar.

Tillfälliga öppettider från och med onsdag 18 mars blir måndag till fredag klockan 10 till 19 och lördag till söndag 10 till 16.

På måndagen uppgav AMF Fastigheter att man även fortsatt ska ha öppet handelsplatserna i Stockholm; Gallerian, Mood Stockholm, Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian så länge man inte får andra direktiv från myndigheter eller hamnar i en situation som gör att beslutet måste omprövas. Till Habit uppger Tina Landelius, kommunikationsansvarig hos AMF Fastigheter, att butikernas avtalade minimiöppettid från i dag, tisdag, och fram till den sista april justerats ned under både vardag och helg. Vill butikerna hålla öppet längre än minimitiden så välkomnas naturligtvis det.

Till Habit uppger Mattias Celinder, affärsområdeschef Fastighet hos Atrium Ljungberg att butikerna på deras handelsplatser håller öppet. Dock har fastighetsägaren  justerat ned minimiöppettiderna för att på så sätt möjliggöra för butikerna att bemanna mer kostnadseffektivt. Dagligvaruhandeln håller ordinarie öppettider, säger Mattias Celinder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094