23948sdkhjf

Nilörns vd: ”Jag lämnade på eget initiativ”

I torsdags kom beskedet att Claes af Wetterstedt avgår som vd och koncernchef för börsnoterade Nilörngruppen. Avgången sker efter att han inte har lämnat fullständiga uppgifter i sina privata deklarationer i enlighet med Skatteverkets föreskrifter, enligt pressmeddelandet från bolaget. 

Där framgår det också att Claes af Wetterstedt ”avgår på egen begäran”. Att han skulle ha tvingats avgå, anser Claes af Wetterstedt är direkt felaktigt.

– För att inte skada bolaget där jag har varit i 30 år, varav 11 år som vd, fattade jag beslutet att på eget initiativ lämna in min avskedsansökan, vilket jag gjorde i går. Det är jag som har sagt upp mig, det är en väsentlig skillnad, säger Claes af Wetterstedt till Habit.

– Det handlar inte om att jag har tvingats bort. Det är jag som har begått ett privat misstag och jag vill inte riskera att bolaget får en negativ påverkan av detta. I syfte att värna bolaget, har jag sagt upp mig, vilket var ett stort och svårt beslut att ta.

Styrelsen har inte krävt att du ska avgå?
– Nej. Det finns ingen schism eller olika uppfattningar i denna fråga.

Claes af Wetterstedt har aktier i Nilörngruppen och kommer vara rådgivare till bolaget i en övergångsperiod fram tills en permanent vd finns på plats.
– Jag kommer se till att det blir så bra som möjligt för bolagets bästa, det ligger i mitt intresse, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062