23948sdkhjf

Ska leda Day kreativt

Christina Exsteen har rekryterats till Day Birger et Mikkelsen och rollen som creative director med ansvaret för märkena Day Birger et Mikkelsen och 2nd Day.

Hon tillträder i mars och hennes första kollektion för den den danska modeverksamheten blir för höst/vinter 2021.

Läs också: Nu säljer han livsverket

Christina Exsteen arbetade tidigare som kreativ chef för By Malene Birger men har sedan hon lämnade modeföretaget i augusti 2017 arbetat som kreativ konsult också för verksamheter utanför modebranschen.

Nu blir hon enligt modeföretaget viktig del i det team som ska leda Day Birger et Mikkelsen kreativt framöver.

Day Birger et Mikkelsen grundades 1997 av Keld Mikkelsen och Malene Birger.

I slutet av 2019 förvärvades modeföretaget helt av tidigare minoritetsägaren och vd Peter Henriksen. Han har arbetat som vd för modeföretaget sedan 2014.

– Jag har följt Christinas karriär och jag tycker att hon är extremt begåvad. Exsteen var efterfrågad, så jag är glad att hon valde oss. Vi har haft goda och långa samtal om skapandet av den nya Day, och jag vet att Christina delar vår vision och önskan att återskapa varumärket och återigen göra det till en blomstrande och sund affär. Med Christina Exsteen som vår kreativa chef har företaget fått en stark kraft inom design och varumärkesbyggande. Vi har nu den perfekta kompetensen för vår kommande utveckling, säger Peter Henriksen i en kommentar till rekryteringen.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.187