23948sdkhjf

Lager 157 går in på nya marknader

Miljardbolaget vill växa i Norden. Här är planen.

Lager 157 fortsätter skörda framgångar. 2019 är året då bolaget spränger miljardvallen. Omsättningen beräknas landa på 1,1 miljarder kronor samtidigt som bolaget växer med lönsamhet.

– Det är klart att det är en magisk gräns, och något som vår vd Stefan Palm har verkat för under lång tid, säger Johanna Winther, operativ chef hos Lager 157, till Habit.

Utöver Sverige har kedjan börjat sin expansionsresa i Norge, där det i mars stundar en öppning i Kristiansand den tredje butiken i ordningen.

– Vi har inte tecknat några fler kontrakt i Norge, men vår avsikt är att öppna ytterligare fyra i Norge, säger Johanna Winther.

Sverigemarknaden är heller inte mättad. I april öppnar bolaget i Farsta, utanför Stockholm, och den 20 maj är det premiär för 1 800 kvadratmeter på Bolltorps handelsområde i Alingsås.

– Området har stark tilväxt och en lokal som passar oss bra. Vi är generellt starka i Sjuhäradsbygden och de yttre områdena.

Men Lager 157 nöjer sig inte med butiksnät i Sverige och Norge. Nu har bolaget siktet inställt även på Finland och Danmark.

– Vi ska fortsätta expansionen i Norge under 2020 och så småningom tänker vi oss Finland och Danmark som nästa steg, säger Johanna Winther.
– Vi måste träffa rätt vad gäller platser där vi passar och hyreskontrakt som är fördelaktiga.

Expansionen kan bli aktuell tidigast nästa år.

– Men skulle det dyka upp ett läge som är rätt och riktigt så kan det till och med bli aktuellt under hösten, säger Johanna Winther.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078