23948sdkhjf

Key Search hittar de bästa medarbetarna

Behöver du rekrytera duktiga och passionerade medarbetare? Då är Key Search Scandinavia din rätta partner.

Key Search Scandinavia är Skandinaviens ledande företag för rekrytering inom mode, sport och livsstil. Med sitt unika, branschtäckande kontaktnät matchar man uppdragsgivarna med handplockade, välmeriterade kandidater, oavsett om det gäller enstaka nyckelpositioner på ledningsnivå eller en storskalig rekrytering för nyetableringar. Man har också i samarbete med sin internationella partner sett ett större förtroende för internationella uppdrag de senaste åren.

Rådgivningsdelen växer

En växande gren inom Key Search är rådgivning där man hjälper investerare och intressenter med rådgivning och analyser i samband med uppköp, rekonstruktioner och bolagssammanslagningar. Det handlar även om att uppdragsgivarna söker stöd för exempelvis exportsatsningar samt i organisationsfrågor.

Den skandinaviska marknaden inom mode, sport och lifestyle är under omställning, mycket händer och kommer att hända, säger Key Searchs vd Fredrik Ågren och fortsätter:

– Det har varit många vd-byten under 2019, varför vi tror att det här året kommer vi också att jobba med ett par vd-rekryteringar men också flera projekt på nivå direkt under vd. Jag upplever att det fortsatt är passionerade personer som söker sig till vår bransch, men jag har ändå upplevt att vissa ägare numera kan önska kandidater med erfarenhet från andra branscher.

Fredrik Ågren, vd Key Search

Mer search än annonser

Fredrik Ågren betonar också att det är relativt enkelt att hitta kompetenta medarbetare i de branscher som man jobbar med.

– Vi har ett upparbetat starkt kandidatnätverk, och är duktiga på att utvärdera kompetens och egenskaper. Så här kan arbetsgången så ut när Key Search tar sig an ett uppdrag.

– Det första vi gör är att tillsammans med kunden fastställa en tjänstebeskrivning för tjänsten och när den är på plats kastar vi oss över sökningsfasen, säger Fredrik Ågren. Normalt sett använder vi inte platsannonser utan jobbar mer med search. I fas två genomför vi intervjuer med utvalda kandidater och när dessa är klara, presenteras huvudkandidaterna för kunden. Kunden träffar kandidaterna och efter det genomför vi egenskapstester och tar in referenser på den utvalda kandidaten som sedan i bästa fall anställs av kunden. Uppföljning sker sedan efter ett par månader med både kandidat och kund.

Viktigt att våga

Hur lång tid brukar då ett rekryteringsuppdrag ta? Fredrik Ågren säger det beror helt på typ av tjänst samt bolagets attraktionskraft.

– Vi behöver normalt tre-fyra veckor innan vi kan presentera våra kandidater. En vd-rekrytering tar lite längre tid.

Fredrik Ågren pekar avslutningsvis på några punkter ett företag i till exempel modebranschen ska agera för att hitta bra medarbetare.

– Det viktigaste är att veta vem man söker och varför. Viktigt också att våga anställa personer som utmanar och utvecklar. Har kunden klart för sig vem man söker och vågar utmana sig på olika plan när de kommer till oss blir rekryteringen alltid bra.

KEY SEARCH

• Grundades 1989 och har verkat som rekryteringsbolag sedan 2014. Fokuserar på sport, mode och lifestyle.

• Bolaget har fyra medarbetare varav tre jobbar med rekrytering och en person med affärsutveckling och rådgivning.

• Bolaget har drygt 200 kunder. Uppdragsgivarna är oftast mellanstora skandinaviska bolag och internationella bolag som vill etablera sig eller är etablerade i Skandinavien.

• För mer information: www.ksscandinavia.se, vd Fredrik Ågren, fredrik@ksscandinavia.se

Källa: Key Search

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064