23948sdkhjf

Gillblads i konkurs

Anrik Göteborgsbutik i konkurs efter flera år av förluster.

Bolaget bakom Gillblads, Axel Gillblad AB, på Korsgatan 14 i Göteborg försattes i konkurs förra veckan den 12 februari, rapporterar Göteborgs-Posten.

Ansökan om konkurs skedde på egen begäran till Göteborgs tingsrätt.

På måndagen påbörjades utförsäljning och enligt tidningen ska inventarierna säljas på auktion senare.

Butiken, som funnits sedan 1866, har genom åren ägts av tre olika familjer och den nuvarande ägaren familjen Olsson har divit butiken sedan 1983.

I dagsläget arbetar cirka tio personer i butiken och de är nu uppsagda.Bouppteckning väntas vara klar om cirka fem veckor. Butiken ska enligt tidningen ha gått med flera miljoner i förlust de senaste åren.

- Konkursutredningen har inte börjat ännu. Men det som jag vet är att antalet besökare har minskat i butiken hela tiden sedan 2015, av olika anledningar. Dels är det näthandeln och dels är det trafiksituationen i Göteborg. Gillblads är inte den enda butiken som gått i konkurs eller får stänga i området, säger Ulf Sahlin, konkursförvaltare på Rosengrens advokatbyrå till tidningen.

Förutom butik drev Gillblads e-handel och i sortimentet fanns ett stort antal svenska och utländska varumärken i huvudsak i övre mellan- och premiumsegmentet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093