23948sdkhjf

Rave Review nominerat till LVMH-pris

Duon kan, som första svenska nominerade märke någonsin, kamma hem prestigefylld utmärkelse.

Stockholmsbaserade Rave Review, grundat av Josephine Bergqvist och Livia Schück 2017, har utsetts till semifinalister i ansedda LVMH Prize, Young fashion designers Award, som delas ut av lyxmodekonglomeratet sedan 2013.

Totalt är 20 verksamheter från hela världen nominerade. 

"Det känns otroligt roligt att vi är ett av tjugo utvalda modemärken i världen. Dessutom det första svenska varumärket som blir nominerat till detta pris", skriver  Josephine Bergqvist  i ett mejl till Habit.
Hon skriver vidare;
"För oss är det en perfekt kontext att vara i eftersom vi satsar internationellt med Rave Review. Vårt mål sedan starten har varit att sätta remake och upcycling på den internationella modescenen, och med detta gör vi verkligen det. Det är otroligt många duktiga som är nominerade, vi hoppas lära oss och inspireras av både medtävlanden och juryn. Nu ser vi fram emot Paris nästa vecka".

Tävlingen, som arrangeras för sjunde gången, är öppen för tävlande under 40 år och som producerat minst två kollektioner. I prispotten finns 300 000 euro och stöd under ett helt år från lyxmodekoncernen.

Josephine Bergqvist och Livia Schück startade Rave Review, som helt bygger på ucycling och reamke och att använda befintliga material, efter att ha träffats på Beckmans designskola i Stockholm och duon gjorde nyligen debut under Köpenhamns modevecka i samarbete med bland andra Tradera. Duon vann även H&M och Elles nykomlingsstipendium på Elle-galan 2019.

Förutom Rave Review är även danska designern Emilie Helmstedt med sjävbetitlade märket Helmstedt nominerad. Finalen äger rum under modeveckan i Paris den 27 och 28 februari.

I fjol kammade sydafrikanska Theb Magugu hem priset och tidigare vinnare är även bland andra Marine Serre, Garce Wales Bonner, Marques Alemida och Thomas Tait.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125