23948sdkhjf

Underklädesföretag plockar in ny kompetens

Välkomnar duo med bakgrund inom detalj- och digitalhandel och med kompetens att bygga bolag.

Emma Lythell och och Jenny Engerfelt tar plats i underklädesföretaget Understatement underwears styrelse.

Underklädesföretaget startades av Marie Stolt och Maria Lager 2017 för att erbjuda ett sortiment av stilfulla underkläder och etablera märket som ett livsstilsvarumärke för kvinnor i en enligt grundarna ”eftersatt underklädesindustri”.

Bolaget förbereder sig även för en första investeringsrunda under 2020.

Emma Lythell, har en bakgrund som försäljningschef, och är nu partner på skoföretaget Flattered och grundare till byrån Dot Sure som bland annat arbetar medvarumärkesbyggande kommunikation i sociala medier samt konveteringsdrivande annonser.

Jenny Engerfelt arbetar som Fund Manager på Almi Invest och har mer än 10 års erfarenhet av VC/riskkapitalbranschen.

Personligen känns det extra roligt att återigen involvera mig i just underklädersnischen där jag under många år byggt upp ett brett kontaktnät världen över. Jag ser fram emot att ta en aktiv roll i Understatements nya styrelse och bidra med min erfarenhet av både sälj och marknadsföring, säger Emma Lythell i en kommentar.

80 procent av underklädesmärkets försäljning sker via egen webbutik men bolaget fick också en flygande start då varumärket började säljas via Åhléns och Twilfit nästan direkt efter lanseringen. 

Den nytillsatta styrelsens främsta arbetsuppgifter blir att stötta byggandet av en skalbar och internationell affärsplattform.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079