23948sdkhjf

Twilfit om nya ägaren: "Förstår vår nisch"

Twilfits vd Otto Drakenberg om vägen som ledde fram till försäljning.

På tisdagskvällen stod det klart att det blir danska underklädesjätten Change of Scandinavia som förvärvar Twilfit.
– Det här det bästa som kunde hända och lösningen passar Twilfit som hand i handske. Det är en aktör som förstår vår nisch, en av de svåraste i modebranschen, vårt DNA och kan produkten och produktionen. Det är en väldig styrka att det är en aktör verksam i underklädesbranschen som också vill att varumärket Twilfit ska leva kvar i butiksnamn och i produkterna, säger Otto Drakenberg till Habit.

Change är verksamma på den svenska marknaden sedan 2006 och Otto Drakenberg menar att det var en av enanledningarna, och fördelarna, med förvärvet.

– Change köper Twilfit primärt av två anledningar; dels för att det är ett starkt varumärke som är väl etablerat i Sverige men också för att man finner butiksnätverket intressant. Change har ett eget butiksnätverk i Sverige men vill växa och stärka sig på den svenska marknaden och då kan man också få stordriftsfördelar med Twilfit, säger Otto Drakenberg, vd.


Han tycker även att det är en fördel att det är ett skandinaviskt bolag som redan driver butiker i Sverige och är väl förtrogna med svenska kunder och företagsklimatet.

Otto Drakenberg bedömer att rekonstruktionen kommer att avslutas i mitten av april och då tar Change över. Vad som händer då kan ingen riktigt veta men han är övertygad om att man har för avsikt att bygga verksamheten vidare.
– Jag tror säkert att Change kommer att initiera ett åtgärdspaket för att få ännu mer snurr på affärerna och det kan bland annat handla om att förhandla om avtal med leverantörerna. Change är lönsamt totalt och har muskler att bygga upp en lönsam rörelse också av Twilfit.

Change har endast egna varumärken i sina butiker medan Twilfit både har egna och externa varumärken. Hur ska sortimentet se ut framgent och ska de externa leverantörerna vara oroliga?
– Jag kan inte säga hur den nya ägaren kommer att agera efter övertagande och fram till dess är vi konkurrenter men jag vet att den nya ägaren har ambitionen att driva Twilfitvarumärket vidare.

I nuläget omfattar Twilfit 56 butiker, butiken i Södertälje stängde den 30 janauari, och vid övertagande kommer kedjan att omfatta 55 butikslägen då enheten i Upplands Väsby stänger den 30 mars.

– Jag har hela tiden sagt att en styrka med Twilfit är butiksnätverket och min bedömning är att kedjan i framtiden kommer att gå mot strömmen och återigen bli en lönsam kraft inom retail. Min övertygelse är att Twilfit kommer vara ett gott exempel på att det går att sälja produkter i fysisk handel och inte bara digitalt.

Är du nöjd med uppdraget?
– Ja det är jag för vi har hittat den allra bästa lösningen och framförallt har vi haft möjlighet att välja en köpare då det har funnits många intressenter. Jag tror att det hade varit betydligt mer riskfyllt om köparen till exempel hade varit ett renodlat ecom-företag. Det är också värt att notera att vi inte planerar att stänga fler än sju butiker. Vi har analyserat varenda läge och även diskuterat och omförhandlat avtalen med hyresvärdarna.

Var försäljningen enda räddningen för Twilfit?

- Ganska snart i rekonstruktionen blev vi övertygade om att Twilfit skulle ha bäst chans att överleva om företaget fick en ny industriell ägare i ryggen. Ledningen förstod det och i dag finns det en positivism och framtidstro hos medarbetarna samtidigt som ägarna och styrelsen är nöjda med den här lösningen.

Någon köpesumma kommuniceras inte och Otto Drakenberg planerar att  lämna vd-posten och platsen som ledamot i styrelsen dagen efter att Change tagit över.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063