23948sdkhjf

Twilfit uppköpt – rekonstruktion avslutas i vår

Dansk underklädesjätte förvärvar Twilfit.

Change of Scandinavia förvärvar underklädeskedjan Twilfit, som är i rekonstruktion sedan oktober i fjol, när rekonstruktionen avlutas senare i vår. Twilfit ägs sedan 2005 av  R12 Kapital.

Verksamheten fortsätter som vanligt tills Change tar över och övertagandet av rörelsen är villkorat av att ackordet accepteras av borgenärerna.

– Den rekonstruktion som inleddes i oktober visar att det kommer att krävas fortsatta förändringar för att ta verksamheten till uthållig lönsamhet, som endast en branschaktör med liknande verksamhet kan adressera. Ägare, styrelse och ledning har under en längre tid utvärderat olika alternativ, och det står helt klart att Change har de bästa förutsättningarna att som huvudägare fortsätta utveckla Twilfit efter att rekonstruktionen avslutats, säger Otto Drakenberg, vd i Twilfit i en kommentar.

Change of Scandinavia startades 1995 och har 230 butiker i 12 länder, varav 17 butiker i Sverige, samt egen produktion. Första butiken öppnade i danska Ringsted 2001 och i Sverige är detaljhandelskedjan verksam sedan 2006.

– Change of Scandinavia är en ledande underklädeskedja på de nordiska marknaderna med fortsatta tillväxtambitioner, inte minst i Sverige. Vi har länge tittat på Twilfit som ett intressant komplement och ser fram emot att ta över verksamheten när den pågående rekonstruktionen avslutas under våren, säger Claus Walther Jensen, Change of Scandinavias grundare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08