23948sdkhjf

Så ska House of Dagmar bli mer hållbart

Genom att mäta sitt klimatavtryck gör varumärket förändringar och framsteg. Dessutom: Öppnar första butiken i Stockholm med hållbara kollektioner.

2025 har varumärket som mål att bli klimatneutralt. Bolaget ska då endast sälja hundra procent hållbara kollektioner. ”Som modemärke vill vi se till att ta vårt ansvar och inspirera till förändring”, skriver bolaget.

House of Dagmar började mäta sina miljöavtryck 2017. Det sker genom ECAP, European Clothing Action Plan, ett hållbarhetsprogram som är finansierat av EU. Mätningen innefattar vattenförbrukning samt mängden koldioxidutsläpp och avfall.

Resultatet visar att 71 procent av varumärkets koldioxidutsläpp kommer från fiberproduktion. Därför är det där House of Dagmar har gjort stora förändringar. Mellan 2017 och 2018 ökade bolaget produktionen av hållbara fibrer med 185 procent. Bland annat ersattes all konventionell bomull med Gots-certifierad organisk bomull. ”De mer miljövänliga materialen vi har börjat arbeta med har etablerade internationella certifikat som säkerställer att de produceras och framställs på ett mer miljövänligt sätt”, skriver bolaget.

House of Dagmar lanserar första butiken i Stockholm som erbjuder hållbara designkollektioner den 12 februari. ”Det känns viktigt att gå hela vägen och förhoppningsvis bli en förebild för andra att våga satsa fullt ut”, skriver Karin Söderlind, en av grundarna, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078