23948sdkhjf

Hyrmodeaktören vill ha nya delägare

Pejlar intresset från privatpersoner om att investera i företaget via crowdfunding.

Under februari 2020, fram till den 29 februari, öppnar Something Borrowed upp för registrering där privatpersoner kan bli delägare i kläduthyrningsföretaget.

Nyemissionen riktar sig till ett antal individer som väljs ut efter visat intresse och  registrering på en investeringssajt.

Something Borrowed har tidigare tagit in riskkapital om 4 miljoner kronor från JCE Group, som idag är det enda externa ägarna förutom de två grundarna, Madlén Fondén och Daniella Letica Fransson.

I ett pressmeddelande framgår att hyrmodebolaget, grundat av 2016, vuxit under hösten och mer än dubblat sina aktiva prenumeranter under fyra månader.

- Vi tror starkt på vårt bolag i detta läge och ser att finansiering via crowdfunding kan vara väldigt gynnsamt för bolaget just nu. Att privatpersoner går in som delägare stärker vårt case om att individer vill se uthyrning som ett alternativ till masskonsumtion i framtiden. Dessutom får vi drivna ambassadörer och en känsla av en stark rörelse, där vi tillsammans gör skillnad, säger Madlén Fondén, vd och delägare av Something Borrowed i en kommentar.

Företaget samarbetar med bland andra Lindex, Marqet, Ellos och Åhléns och varumärken Storm & Marie, Part Two, Hope, Filippa K, InWear och Maska och på senare tid även House of Dagmar.

I januari flyttade Something Borrowed in på en fysisk yta på Åhléns City Nordstan i Göteborg och under våren ska aktörens secondhand även integreras på varuhuskedjans webbplats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078