23948sdkhjf

Pagelle i rekonstruktion

Ännu en modekedja har ansökt om rekonstruktion. Stänger butiker.

Den 17 januari ansökte modekedjan Pagelle om rekonstruktion vid Örebro tingsrätt vilken beviljades den 20 januari.

Orsaken till den uppkomna sistuation ska enligt företagets egna ansökan bero på nedgång i försäljning, minskade kundflöden i butikerna, hyresnivåer baserade på tidigare års försäljning och mindre lönsamma butikslägen som bolaget på grund av bindande hyreskontrakt inte kommit ur.

Till rekonstruktör har Rolf Eriksson vid Eriksson & Bengtsson Advokatbyrå utsetts och på advokatbyråns sajt framgår i en rekonstruktionsberättelse att sju butiker, huvudkontor i Malmö och cirka 25 anställda berörs av rekonstruktionen.

”I syfte att öka lönsamheten har organisatoriska och personella förändringar vidtagits bland annat har ett antal butiker avyttrats. Samtal har hittills utan resultat förts med hyresvärdar angående att i förtid avsluta hyresavtal”, står det rekonstruktionsberättelsen.

I och med rekonstruktionen så är arbetet utvidgat och omfattar sortiment, lokalisering, organisation, personal, ekonomi och kalkylering i syfte att minska kostnaderna och samtidigt öka försäljningen i de butiker som ska finnas kvar om rekonstruktionen kan rädda kedjan.

Det framgår också att bolaget arbetar på en förändrad långsiktig finansiering av verksamheten.

Skulderna till bank, leverantörer och koncernföretag uppgår till nära 20 miljoner kronor.

Bolaget fortsätter verksamheten som vanligt under rekonstruktionen.

Enligt VLT.se stängde butiken på Hantverkargatan i Västerås den gångna helgen och även butiker i Malmö och Göteborg ska ha avvecklats.

- När vi fick reda på att kedjan var under rekonstruktion trodde vi lite att vi kunde räddas. Då hade vi förhoppningar, även om det var ett krisläge. Men så blev det alltså inte, utan butikerna i Västerås, Malmö och Göteborg, tvingas upphöra. Det är sorgligt. Jag kan inte klä det med ord, säger Carolin Johansson, butikschef för butiken i Västerås till tidningen.

Bolaget är ett dotterbolag till norska JFP Invest som förvärvade konkursade modekedjan Camilla Malmströms ifjol.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125