23948sdkhjf

Nudie jeans nominerat till hållbarhetsutmärkelse

Nominerades för arbetet med spårbarhet och transparens.

Göteborgbaserade modeföretaget Nudie jeans är som enda skandinaviska företag nominerat till årets International Fairtrade Awards 2020.

– Vi tycker att det är jättekul att uppmärksammas för vårt långvariga arbete med ekologisk Fairtrade-bomull i Indien, säger Sandya Lang, hållbarhetschef på Nudie Jeans i en kommentar.

En jury som representerar Fairtrade i Europa, Afrika, Latinamerika och Asien har valt ut tolv företag, organisationer och kampanjer, av 80 nominerade från 30 länder, som går vidare till finalen i Berlin den 25 mars där priser delas ut inom fyra kategorier. Nudie Jeans är en av de tre finalister som tävlar om utmärkelsen ”Årets handelsaktör”. Premieras gör företagen inte bara för hur de själva använder Fairtrades principer i den egna verksamheten utan också hur man uppmuntrar hållbarhet och en rättvisare handel i hela leveranskedjan.

För Nudie Jeans är det väldigt viktigt med spårbarhet och transparens genom hela kedjan och att vi vet att bomullsodlarna genom Fairtrade får bättre förutsättningar som bidrar till lokal utveckling, säger Sandya Lang.

Nudie Jeans har använt Fairtrade-bomull i sin t-shirt- och underklädesproduktion i Indien sedan 2011 och skjortor producerade i Indien sedan 2013.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109