23948sdkhjf

Välkommen till årets första nummer av Habit

Ur innehållet:

Höstens herrmode är bekvämt och otvunget, personligt och fåfängt välstajlat. På Pitti Uomo i Florens möter Habit det nya decenniets mansideal.

Spelvärlden är varumärkenas nya marknad. Det menar Matthew Drinkwater, chef för Fashion Innovation Agency i London. Han efterlyser djärvt ledarskap för att förflytta branschen från de gamla systemen in i de nya.

Trendkännarna visar en enad front inför våren och sommaren 2021. Habit har vaskat fram sex riktningar som modet tar.

Samarbetet hade knappt börjat när branschorganisationerna gick skilda vägar. Habit har träffat frontfigurerna för Swedish Fashion Council och Association of Swedish Fashion Brands som vill hitta nya former för samverkan och nya vägar för branschen.

Fyra pristagare som har förärats utmärkelsen Årets designer i Habit Modegalan genom åren har samlats för att prata miljö, utmaningar och framtiden för svenskt mode.

Lönsamhetskraven ökar på e-handlarna. En del menar att stålbadet som den fysiska handeln genomgår kommer drabba e-handeln. Habit har talat med investerare och analytiker om utsikterna för näthandeln.

Dessutom alla vinnarna från fjolårets största branschfest, Habit Modegalan. Bland dem Årets hederspristagare. En konceptuell kreatör med näsa för affärer: Ben Gorham, grundaren av Byredo.

God läsning!
Kajsa Åström, tf chefredaktör Habit

För prenumeration, klicka här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093