23948sdkhjf

Åtta fokusområden för en hållbar modebransch – utmanar dagens tillväxtlogik

Överproduktion, spårbarhet i leveranskedjan, effektiv användning av vatten, energi och kemikalier samt säkra arbetsmiljöer i fokus för ny uppdaterad hållbarhetsguide.

På tisdagen lanserade Global Fashion Agenda hållbarhetsguiden CEO Agenda 2020 som är framtagen i samarbete med Asos, Bestseller, H&M group, Kering, Li & Fung, Nike, PVH Corp.,Sustainable Apparel Coalition och Target.

Den nya guiden sätter fokus på en av det största utmaningarna för modeindustrin nämiligen hur branschen ska nå traditionell tillväxt också med stor hänsyn tagen till social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet.

Omöjliga mål att nå om modebranschen fortsätter på upptrampade stigar och i invanda produktionsspår, slår Global fashion Agenda fast. Den uppdaterade guiden presenteras på tisdagen mitt under World Economic Forum i Davos i Schweiz.

”Vi lever i en era med en överproduktion och överförbrukning som saknar motstycke och vi driver helt enkelt vår planet utanför dess gränser. Jag uppmanar modebranschens ledare att utvärdera nuvarande tillväxtlogik. Detta är inte bara väsentligt för framtidssäkra verksamheten utan det är också avgörande för att mänsklighetens fortlevnad. Jag förstår att detta inte är någon lätt uppgift och därför har vi skapat the CEO agenda som är ett konkret verktyg för att hjälpa dagens ledare att navigera rätt när det handlar om hållbarhet, hitta lösningar och skydda kommande generationer, skriver Eva Kruse, vd för Global Fashion Agenda i en kommentar.

Global fashion Agenda sätter fokus på åtta prioriterade områden varav fyra behöver lösas snarast möjligt. 

Fyra huvudprioriteringar som bör genomföras omedelbart:

• Spårbarhet i leveranskedjan

• Omvända klimatförändringar

• Effektiv användning av vatten, energi och kemikalier

• Respektfulla och säkra arbetsmiljöer


Fyra grundläggande och långsiktiga transformationsprioriteringar:

• Blandning av hållbart material

• Cirkulärt modesystem

• Främjande av bättre lönesystem

• Fjärde industriella revolutionen

Här finns CEO Agenda 2020.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078