23948sdkhjf

De är Årets Designer

Totême är Årets Designer, enligt Elle.

Under Elle-galan som ägde rum på fredagskvällen korades Totême, grundat av Karl Lindman och Elin Kling 2014, till Årets Designer.

Grattis, vad betyder utmärkelsen för varumärket?
– Det är viktigt för oss att få förtroendet. Vi har etablerat oss allt mer på den svenska marknaden, då är priset en fin bekräftelse, säger Elin Kling.

Ni har tidigare prisats av Damernas Värld, Guldknappen och NK. Vad gör er till vinnare?

– Vi har under de här sex åren satt ett ramverk för hur våra kollektioner ser ut och hur vi bygger vår estetiska image. Nu börjar det ge utdelning. Vi känner att det finns en support för det vi gör, både från kunden och redaktionellt. Det här året var det vår tur att vinna, säger Karl Lidman.

– Det är kul att när vi tittar tillbaka på visionen som vi hade när vi började fila på Totême så är det fortfarande mycket som går i linje med det vi drömde att Totême skulle bli. Förverkligandet sker ju inte över en natt. Det tar sin tid att vinna kundernas förtroende, och få dem att förstå vad Totême är och vad vi står för, fyller Elin Kling i.

Johanna Andersson har klivit in som vd och efterträder dig, Elin. Vad innebär det för bolaget? 

– Johanna tillträdde i augusti och har kommit in jättebra i vårt team. Hon fokuserar väldigt mycket på strategi. Vi har äntligen fått vår treårsplan på plats. Johanna kan fokusera på att bygga vår organisation som växer i takt med att bolaget växer. Både Karl och jag får mer tid över till de kreativa områdena.
– Det är en fantastisk rekrytering som vi är jätteglada över. Hon har en väldigt bred kunskap kring mode och organisation. Jag och Elin har alltid varit intresserade av att bygga ett starkt bolag, ett välfungerande internationellt företag. Det är på den vägen vi går nu och där är Johanna är viktig del.

Läs en längre intervju med Elin Kling och Karl Lindman i Habit nr 2, med utgivning den 9 mars.

 

ELLE-galans vinnarmotiveringar 2020

 Årets hederspris

”Från legendariska jeans med röda sömmar till den storslagna invigningen av Stockholms första kompletta modehus. Med multikreatören Jonny Johansson i spetsen har de erövrat inte bara catwalken i modets huvudstad Paris, utan också den globala publikens hjärta – från Tokyo och Shanghai till New York och LA. En internationell supernova som alltid sätter kreativiteten i första rummet. Årets hederspristagare är Acne Studios!”

 

Årets designer

”På kort tid har de lyckats skapa inte bara ett aktningsvärt skandinaviskt stiluniversum utan också en hyllad destinationsbutik med magnetisk dragningskraft, mitt i Stockholm! Deras moderna garderobsikoner är lika tidlösa som modevassa. En oslagbar modeduo! Årets designer är Elin Kling och Karl Lindman på Totême.”

 

Årets accessoardesigner

“Modern lyx på hög internationell nivå! Med erfarenhet från världens ledande modehus skapar hon en imponerande kollektion under eget namn med eleganta smycken och skarpa väskor. Stramt och feminint med en touch av art déco. Årets accessoardesigner är Susan Szatmáry.

 

Årets blickfång

”Modedrömmar som slår in! Hon är känd för sina spektakulära couturekreationer för stjärnor på röda mattan och politiker på Nobelfesten. I år har hon bevisat att modedrömmarna håller hela vägen till catwalken i New York. Årets blickfång är modekreatören Frida Jonsvens i samarbete med Glada Hudik-teatern.”

 

Årets stylist

”En oöverträffad mästare på att tolka trenden på catwalken och att förutse det nya. Med en imponerande fingertoppskänsla skapar hon looken som vi ännu inte visste att vi vill ha. Årets stylist är Anna Fernandez.”

 

Årets fotograf

”Det är artistiskt, genomtänkt och välkomponerat. Hon låter oss komma riktigt nära inpå människan. Det är finstämt och samtidsrelevant – med hög modefaktor! Årets fotograf är Angelina Bergenwall.

 

Årets beauty

”En trendsättande multitalang som stylar modeller och stjärnor som Seinabo Sey och Zara Larsson med bravur och även går sin egen väg när det gäller utveckling av nya hårprodukter. Årets beauty går till hårstylisten Sainabou Chune.”

 

Årets modell

”Vilken kometcomeback! Med trettiofem års erfarenhet sitter steget som det ska när hon obrytt glider ut på jordglobens hetaste catwalk i modets huvudstad Paris. Cool som få! Årets modell är Ursula Wångander.”

 

Årets bäst klädda kvinna

”Orädd, nyfiken och modeintresserad. Vi ser henne gärna i vintage. Men hon kan även konsten att bära upp samtidens mest avancerade modekreationer. Hennes tid är utan tvekan nu! Årets bäst klädda kvinna är Hedda Stiernstedt.”

 

Årets bäst klädda man

”Stilsäkert, självsäkert – och alltid med glimten i ögat! Med en personlig mix av olika stilar skapar han en modern look som inspirerar. Årets bäst klädda man är Daniel Hallberg.

 

Årets influencer

”I en tid när starka röster är viktigare än någonsin har deras podcast blivit en självklar destination. Med samma skärpa avhandlar de allt från aktualiteteter som #metoo till tv-serierna som gör oss smartare. De når en storpublik varje vecka – och vi ser fram emot ett 2020 med dem i våra öron. Årets influencers är Parisa Amiri och Brita Zackari.

 Här är alla vinnarna

H&Ms och Elle:s Nykomlingsstipendium

”Hantverk på hög, kreativ nivå. Böljande volymer och skulpturala silhuetter. Couturekonst, återbruk och nytänk i ett unikt uttryck med hög samtidsrelevans. Vilken talang! Årets nykomling är Amanda Borgfors Mészáros.

 

H&M och Elle Conscious Award

”En visionär idé som förnyar och förlänger! Med en ny teknik för av- och påfärgning ser de framför sig att vi besöker butiken för att uppdatera våra plagg med nya färger, budskap och motiv – utan att det sliter på vare sig plagget eller planeten. En innovativ metod som aktiverar garderoben samtidigt som den utmanar vår kreativitet. Årets H&M och ELLE Conscious Award går till Vividye.

 Årets look i samarbete med L’Oréal Paris

”Alltid lika flawless, alltid lika inspirerande! Modest fashion med en skandinavisk touch i sann citychic anda. Årets look går till influencern Imane Asry med instagramkontot Fashion with faith.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203