23948sdkhjf

Fler butiker flyr – nu lämnar Nilson group

Sundsvalls citykärna fortsätter tappa butiker.

Skokoncernen Nilson group stänger butikerna för Din sko och Nilson shoes i In-gallerian på Storgatan i centrala Sundsvall, skriver Sundsvalls Tidning.

Nu pågår utförsäljning och sista mars stänger butikerna då koncernen inte finner att hyran är anpassad till den allt svagare cityhandeln i staden.

– Ja, vi har hackat oss fram en längre tid med korta avtal men den hyresnivå Diös förväntar sig kan vi inte betala. De planer som Diös har kan vi inte vänta på, så vi backar och måste stänga, säger Clas Løvland, etableringsansvarig på Nilson group, till tidningen.

Skokoncernen har även butiker i gallerian i handelsområdet i Birsta som enligt Clas Løvland ska vara kvar även om utmaningar finns även där.

– Vi trivs där men det är klart att det finns utmaningar i Birsta med. Som när näthandeln tar över men det drabbar Sundsvall city ännu mer. Men Birsta är enkelt, rationellt och väldigt komplett, de är de stora vinnarna, säger Clas Løvland.

Sundsvalls citykärna har under en längre tid drabbats hårt av att flera butiker stängt och lämnat staden eller valt att sats på butiker i Birsta. Den senaste tiden har bland andra Polarn O. Pyret, Scorett, Joy, Cervera, Teknikmagasinet och Arken Zoo stängt butikerna i Stenstan.

Därtill gick modebutiken Johannas och inredningsbutiken Royal Design i konkurs hösten 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069