23948sdkhjf

Blanche i samarbete

Danska modemärket Blanche presenterar ett designsamarbete med franska modehuset Christian Lacroix.

Samarbetet handlar om att Blanche, grundat av Mette Fredin och Melissa Bech 2017, tagit del av det franska modehusets stora modearkiv och omtolkat sex prints och färger till en mindre kollektion om 20 plagg som jeans, klänningar, stickat och jersey med lasertryckta blommönster.

Kollektionen kombinerar skandinavisk enkelhet och funktionalitet med fransk maximalism och glamour som nog får betecknas som signifikativt för det franska modehuset grundat 1987 och vars designgärningar plockats upp och många under de senaste åren inte minst Marc Jacobs.

– Som ett skandinaviskt denimmärke i hjärtat är vi otroligt glada över att kunna arbeta med ett internationellt haute outure-modehus så inflytelserikt och historiskt som Christian Lacroix. Resultatet av vårt samarbete är en kollektion som kombinerar high fashion med mer avslappnad silhuett och blandar chic och urban till ett uttryck som vi är oerhört stolta över, säger Mette Fredin, creative director för Blanche i en kommentar.

Designsamarbetet visas under Köpenhamns modevecka den 28 januari då Blanche visar kommande höst i klassiska Rundetårn i Köpenhamn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095