23948sdkhjf

Ny vd för RNB:s butiker och ytor på NK

Han ska leda Departments & Stores.

Lars Jungerth har utsetts till ny vd för Departments & Stores som är modekoncernen RNB:s verksamheter på NK:s varuhus i Stockholm och Göteborg. 

Han efterträder Yvonne Magnusson som varit vd sedan oktober 2018; först som tillförordnad vd och sedan den 2 april i år som permanent vd.

– Det ställs stora krav på ledarskapet i det nu mer självständiga Departments & Stores. Vi stärker i och med rekryteringen av Lars förutsättningarna för genomförandet av de pågående förändringsarbetena och även de som krävs för verksamheten framöver, säger Kristian Lustin, koncernchef RNB i en kommentar.

RNB skriver vidare att Departments & Stores påverkas av "omställningsfasen" på NK i Stockholm

Lars Jungerth har varit logistik- och IT-chef för Venue Retail Group och har sedan tiden på accessoar- och skokoncernen en god förståelse för NK-verksamhetens affärsmodell, heter det i ett pressmeddelande.

Han har även varit marknadschef för Canal Digital, marknads- och försäljningschef för Expert Sverige och beskrivs ha bred marknads-, försäljnings-, logistik- och IT-bakgrund.

– Det pågående förändringsarbetet är komplext men med stor potential. Min erfarenhet inom en bredd av funktioner gör att jag kan arbeta på djupet med förändringar av affärsprocesserna. Detta skapar förutsättningar för fullföljande av det omfattande pågående förändringsarbetet och vidareutveckling av verksamheten, säger Lars Jungerth, tillträdande vd, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079