23948sdkhjf

Modebutik stänger

Glad Rags stänger i vår.

Modebutiken Glad Rags på Köpmangatan 14 vid Stortorget i Katrineholm stänger, det uppger Katrineholms kuriren.

Det framgår också av butikens Facebooksida där butiksägaren Birgitta Wilson Druce aviserar om utförsäljning. Anledningen till butiksstängningen är att hon nu ska gå i pension efter nio år som butiksägare.

- Glad Rags är mitt eget varumärke och det har gått bra. Det är skönt att visa att man kan starta eget som 56-åring och det har verkligen varit en superresa jag har gjort, säger Birgitta Wilson Druce till tidningen.

Birgitta Wilson Druce har dock arbetat i lokalerna under de senaste 37 åren, 28 år som anställd på JC. Hon startade butiken i egen regi när JC lades ned.

Hon säger att det finns de som varit intresserade av att ta över men någon sådan lösning har inte kommit till stånd. Till tidningen säger hon att butiken har gått bra men säger samtidigt att ”hon hellre ville förekomma än att låta sig förekommas” och har kontinuerligt stämt av läget för handeln i Katrineholm.

- Jag har fört noggrann statistik och har ju sett att kundflödet har minskat. Det är allt färre på stan och de unga handlar inte lika mycket som förr. Vi har helt enkelt inte längre ett tillräckligt stort utbud i centrum för att locka kunder. Den här typen av privat lokal handel minskar och kan så småningom försvinna helt eftersom ingen längre brinner för den. Det är sorgligt, men jag tror inte att man kommer kunna vända den här trenden, säger Birgitta Wilson Druce till Katrineholms kuriren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063