23948sdkhjf

Hummel nysatsar i Sverige

Satsar med nytt dotterbolag, kontor och showroom.

Den 1 oktober öppnade danska Hummel nytt kontor med tillhörande showroom i Askim i Göteborg.

Kontoret är ett led i sportmodebolagets nya strategi och satsningen på den svenska marknaden med ett helägt dotterbolag, Hummel Sweden, istället för som tidigare en distributionsmodell med agenter.

Delar av personalstyrkan från tidigare agenturer, som löstes in, anställdes i det svenska bolaget.

Därtill har bolaget rekryterat Rikard Björk till posten som country director. Han har ett förflutet från Bihr och Asics och började att arbeta med Hummel i samma veva som det nya kontoret öppnade den 1 oktober.

Med nysatsningen hoppas danska sportmodemärket stärka närvaron på den svenska marknaden och även tydligare positionera märket inom fler affärsområden och för en större målgrupp.

– Hummel är ett anrikt varumärke med lång historia, grundat 1923, och är för många personer ett välkänt varumärke som genom sin breda produktportfölj har en stor potential för tillväxt. Hummel har idag en bra position inom teamsports och kids där tidigare agenter framgångsrikt varit verksamma men vi ser samtidigt att varumärket har ett existensberättigande och potential att verka i fler kanaler, vilket vi framledes kommer arbeta mer mot, säger Rikard Björk i en kommentar.

Under första kvartalet nästa år får bolaget även tillskott av en rekrytering som ska verka som operations och customer service manager.

Hummel ingår i privatägda Thornico Group som består av cirka 120 olika företag med huvudsäte i Danmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109