23948sdkhjf

Ägarskifte i Nilson group

Nilson groups styrelseordförande och ytterligare två styrelsemedlemmar lämnar.

Nilson groups ägarbild förändras igen och med anledning av det väljer styrelseordförande Björn Abild och styrelseledamöterna Anders Fors och Hans Ohlsson, vd för Ellos group, att lämna sina uppdrag, det framgår av ett pressmeddelande.

Trion, som ingått i skokoncernens styrelse sedan 2018, lämnade i samband med ett styrelsemöte tidigare i veckan. Från och med i dag, den 11 december, är de inte längre en del av styrelsen.

– Vi går skilda vägar då vi inte har samma syn på hur företaget ska drivas vidare. Det är ingen dramatik i beslutet utan naturligt vid ägarförändringar och då vi också är externa. Då jag och styrelseledamöterna Anders Fors och Hans Ohlsson är verksamma på andra håll ville vi mest informera att vi inte längre sitter kvar i Nilson groups styrelse, säger Björn Abild till Habit.

När ägarskiftet sker kan inte Björn Abild svara på, men säger att det blir inom kort.

Enligt uppgift till Habit har Magnus Nilsson, som är aktiv som affärsansvarig i bolaget, köpt ut systern Anita Åkesson för att fortsätta driva skokoncernen på egen hand.

I oktober i fjol gick de Varbergbaserade familjeföretagen Nilson Group och Vagabond Shoemakers isär.

Nilson groups tidigare vd Mats Nilsson och Vagabonds kreativa chef Marie Nilsson Peterzén gick då in med 100 procent ägarskap i Vagabond Shoemakers medan syskonen Anita Åkesson och Magnus Nilsson stannade kvar som ägare i Nilson group.

Nu går syskonen skilda vägar igen. 

Syskonen Anita Åkesson, Mats Nilsson och Magnus Nilsson har tidigare varit gemensamma ägare i bolagen sedan grundaren Rolf Nilsson lämnade företaget för 20 år sedan.

Habit har sökt Nilson groups vd Claes Meldgaard, som sedan juni 2018 varit vd för skokoncernen, och Magnus Nilsson för en kommentar.

I Nilson group ingår koncepten Din sko, Radcical sports, Feet first, Nilson shoes, Skopunkten, Ecco och Jerns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078