23948sdkhjf

Riskkapitalist majoritetsägare i Revolutionrace

Altor förvärvar majoritetspost i outdoorföretaget.

I oktober 2017 gick norska Altor in som delägare i Boråsföretaget Revolutionrace, som säljer outdoorkläder under eget varumärke i den egna e-handeln. Grundarna Pernilla Nyrensten och Niclas Nyrensten har sedan dess kvarstått som majoritetsägare.

I samband med delägarskapet hade Altor option på strax under 20 procent, som bolaget nu utnyttjat. Affären blev klar i dagarna. Under förmiddagen informerades personalen.

Altor har därmed en aktiepost på strax över 60 procent, enligt Pernilla Nyrensten, och tar kontrollen över bolaget. Pernilla Nyrensten och Niclas Nyrensten har en ”signifikant” minoritetspost på 35 procent. Pernilla Nyrensten kvarstår som vd i bolaget medan Niclas Nyrensten fortsätter att utveckla sortimentet.

Att grundarna nu tappar kontrollen, är inget som oroar Pernilla Nyrensten.

– Det känns positivt för oss båda, säger hon till Habit. Vi har en bra relation med Altor och våra kontaktpersoner Andreas Källström Säfweräng och Jens Browaldh. Vi har samsyn om hur Revolutionsrace ska drivas framåt, säger hon vidare.

Under det brutna räkenskapsåret 2017/2018 hade bolaget en tillväxt på 85 procent jämfört med motsvarande period 2016/2017 och nådde en omsättning på 205 miljoner kronor och levererade en rörelsemarginal, EBITDA, på 25 procent. Målet 2023 är en miljard kronor i omsättning.

Till Habit berättar Pernilla Nyrensten att det fortsatt går bra för Revolutionrace.

– Vi växer med 40 procent ’year over year’ och har lyckats växa på många marknader i hela EU. Vi säljer mer i EU än i Norden och vi har utvecklat både befintligt och nytt sortiment. Vi har även en fortsatt fin EBITDA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11