23948sdkhjf

Daisy Grace under lupp

Konkursförvaltaren utreder oklarheter i Hannah Widell och Amanda Schulmans skönhetsbolagskonkurs.

På torsdagen berättade Breakit att det finns oklarhet kring transaktionen med modemärket Daisy Grace i konkursen i Hannah Widells och Amanda Schulmans tre skönhetsbolag ASHW Concept Store Beauty & Fashion, ASHW Concept Store Beauty och ASHW Concept Store Fashion.

Bolaget, där varumärket fanns, mer än fördubblade omsättningen i fjol till nära 20 miljoner kronor men gick samtidigt med förlust; förluster som ska härröra till dålig lönsamhet i skönhetssalongerna och inte modedelen som ska ha haft en bra utveckling.

Dagarna innan konkursen var ett faktum lyfte grundarna ut modeverksamheten i en inkråmsaffär och konkursförvaltaren Gustav Kling utreder nu transaktionen och huruvida  affären gynnat ägarna framför andra fordringsägare i konkursen då bara en del av betalningen gjordes med kontanter och en del av köpeskillingen kvittades mot en skuld som modebolaget hade sedan tidigare till ett annat bolag i koncernen.

– Det stämmer att vi innan konkursen förändrade bolagsstrukturen och delade upp Daisy Grace salonger/beauty i ett bolag och kläddelen i ett annat, Hannah & Amanda Fashion. Men jag kan inte kommentera hur stor skulden var som vi kvittade tillgången emot eftersom ärendet ligger hos konkursförvaltaren, säger Karolina Roslund, vd Perfect Day Media till Breakit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062