23948sdkhjf

Här är vinnarna på Habit Modegalan 2019

Närmare 200 gäster, sju priskategorier, ”sharing dinner” och underhållning av Zikai. Tisdagskvällens modegala på Grand Hôtel var en fest för alla sinnen.

Det var en namnkunnig samling företagsledare, designer, entreprenörer och modeprofiler som glittrade i kapp med Spegelsalens kristallkronor på Grand Hotêl på tisdagskvällen.

Med Ebba von Sydow som konferencier delades priser ut till sju företag och individer som utmärkt sig för extra goda insatser under 2019.

Årets kategorinyhet, Årets kunddrivna ledarskap, tilldelades Björn Borgs vd Henrik Bunge för ”ett entusiasmerande och dedikerat ledarskap som genomsyrar hela organisationen”.

Nudie Jeans prisades som Årets Denimleverantör för sin förmåga att ”oavsett modetrender, branschtendenser eller miljödebatter alltjämt vara relevant, pålitlig och konsekvent.”

Kategorin Årets Logistiklösning hämtades hem av Hestra-Handsken som med produktions- och leveranskedja i egen regi framgångsrikt lyckats kombinera egna och externa säljkanaler och levererat en lång tillväxtkurva med bibehållen lönsamhet.

Priset till Årets Designer gick till designchefen Anna Teurnell och teamet bakom H&M-ägda Arket som på kort tid nått framgång på den internationella modemarknaden tack vare transparent produktion, medvetna materialval och långsiktig formgivning.  

Entreprenörskap, mod, passion, kunskap och vetgirighet är några av de egenskaper som tog grundarna av The Local Store i Skellefteå, Johnny Hedlund och Alexander Nordlund, hela vägen till seger i Årets Modebutik.

Priset för visuell exponering och kommunikation, Årets Kreativa Kundupplevelse, tilldelades Weekday Customer-team med motiveringen: 

”Med ett konstnärligt arv och starkt visuellt uttryck, skapar detta kompetenta team tydliga och relevanta kundupplevelser som paketeras och exponeras i en kreativ miljö.”  

Den sista kategorin, Årets Hederspris, föräras en branschpersonlighet som främjat modet alldeles extra genom åren. Årets pris tilldelades parfymören och multikreatören Ben Gorham som genom modesamarbeten i eget namn och Byredos expansion med accessoarer blivit en förebild för designstyrda företag.

Se alla bilder här!

Här är årets vinnare:
Årets Denimleverantör
Vinnare:Nudie Jeans
Motivering: För idog och grundmurad hållning till såväl kvalitet, varumärkets DNA som varaktig och tidlös design. Oavsett modetrender, branschtendenser eller miljödebatter är årets vinnare alltjämt relevant, pålitlig och konsekvent.

Årets Modebutik
Vinnare: The Local Store, Skellefteå
Motivering: För ett framgångsrikt entreprenörskap drivet av mod och passion, kunskap och vetgirighet. Fingertoppskänsla för inköp, service och försäljning resulterar i såväl imponerande tillväxt och vinstmarginal som en växande kundgrupp.      

Årets Designer/Designerteam
Vinnare: Arket
Motivering: Vinnaren har på kort tid blivit en central aktör i det svenska modelandskapet. Transparent produktion parat med medvetet materialval och långsiktig formgivning ger varaktiga produkter. Här utgår designen från bärarens behov, snarare än viljan att driva försäljning genom snabba trender. Tillsammans med en nytänkande butiksidé skapas ett koncept väl värt att inspireras av. 

Årets Kreativa Kundupplevelse
Vinnare: Weekday  - Customer-team
Motivering: Med ett konstnärligt arv och starkt visuellt uttryck, skapar detta kompetenta team tydliga och relevanta kundupplevelser som paketeras och exponeras i en kreativ miljö. Årets vinnare lyckas konstant generera nyhetsvärde, producera målgruppsanpassat utbud och leverera frekventa förändringar i både butik och genom kundaktiviteter 

Årets Logistiklösning
Vinnare: Hestra-Handsken
Motivering: Vinnaren av Årets Logistiklösning har genom att fokusera på sina kärnvärden haft en lång tillväxtkurva med bibehållen lönsamhet. Kvalitet och långsiktighet har säkerställts genom ett hantverk med anor och via både ISO och AEO. Med både produktions- och leveranskedja i egen regi på 35 marknader har vinnaren lyckats kombinera egna och externa säljkanaler på ett framgångsrikt sätt.

Årets Kunddrivna Ledarskap
Vinnare: Henrik Bunge, vd  Björn Borg
Motivering: Med ett entusiasmerande och dedikerat ledarskap som genomsyrar hela organisationen att förstå vikten av att göra skillnad och till vem, har vinnaren levererat och förmedlat goda och framgångsrika resultat vad gäller kundmöte och kundresa. Segraren har framgångsrikt lyckats positionera varumärket som tongivande för aktiva konsumenter.

Habits Hederspris
Vinnare: Ben Gorham
Motivering: För en unik förmåga att skapa begärliga, bärbara produkter som ger ägaren en pirrande känsla av att tillhöra en exklusiv klubb. Årets vinnare är en konceptuell kreatör som visat världen att med envishet, begåvning och professionalism kan man trots obefintliga förkunskaper nå hur långt som helst -- och som förebild för designstyrda företag är han landets mest lysande stjärna just nu.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078