23948sdkhjf

Trio med koll på logistiken – tävlar om Årets Logistiklösning på Habit Modegalan

I kategorin Årets Logistiklösning är e-handlaren Ridestore, Five Seasons och Hestra- Handsken nominerade. Gemensamt har trion att de har ett ordentligt grepp om den egna logistiken och äger den egna värdekedjan med stor kontroll över flödena.

Juryn har bland annat tittat på bedömningskriterier som hur hållbar logistiken är och att bolaget ska ha en positiv ekonomisk utveckling när det kommer till omsättning och lönsamhet.

En annan viktig parameter är även hur företaget lyckats med att utveckla och förbättra hela kundupplevelsen med hjälp av god logistik och att lösningen är unik eller på något vis nytänkande och som också skiljer företaget gentemot konkurrenter.

Hur har ni lyckats med er logistik och vad ryms i att ha en bra logistikkedja?

– Vi har lagt stor del vid att äga vår värdekedja själva och kontrollera flödarna istället för att lägga ut detta på externa parter. Detta har givit oss en bra överblick över vår logistik, samt att man inte tummar på detaljerna, säger Anton Magnusson, vd för för koncernmoderbolaget Hestra-Handsken och dotterbolaget Martin Magnusson & Co till Habit.

För Five Seasons handlar bland annat hålllbar logistik att bland annat ha minimalt med luft i kartongerna, rätt storlek på emballage, korta beslutsvägar, samlade utleveranser och därtill försöker bolaget att lösa reklamationer och returer på plats.

- Vi är så pass duktiga på logistik i dag att vi har ett antal bolag inom branschen som väljer att anlita oss som ett logistikcenter, ett tydligt bevis på att det fungerar bra, uppger Erik Johansson, vd.

Modebolaget har ett totalintegrerat lager för både kunder B2B och B2C och har flytande lagerplatser för att effektivt kunna optimera in- och utleveranser och ha så kort landningstid som möjligt på lagret och ska kunna leverera en var på lager inom 24 timmar.

Jury:

Dan Crewe, DHL

Bengt Wessborg, Star Republic

Magnus Swahn, Conlogic

Patrik Andreasson, Tullkompetens AB

Juryordförande: Görel Johansson, Transport & Logistik Idag

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078