23948sdkhjf

Rekonstruktion för Sea Life

NK-satsningen i stöpet tynger verksamheten.

Sea Life, med butiker och e-handel, har försatts i rekonstruktion, uppger Breakit som tagit del av handlingarna som lämnats in till Stockholms tingsrätt.

Bolaget är på obestånd och mäktar inte med att betala sina skulder innan de förfaller och tampas likt många andra med förändrade konsumentbeetenden och konkurrens från e-handel.

Enligt Breakit är butikerna, i Stockholm och Malmö samt säsongsbutiken i Sandhamn, och webbutiken lönsamma medan det är den tillfälliga verksamheten som drevs på NK mellan mars 2018 och augusti som fått verksameheten att svaja.

Sea Life tog över driften av butiken NK sport och fritid efter att Fourfield Scandinavia valt att lämna. Dock blev uppdraget tidsbegränsat och fastighetsägaren Hufvudstaden valde att ge uppdraget att  driva ytan vidare till annan aktör efter avslutat kontrakt trots Sea Lifes avsiktsförklaring att fortsätta.

När butiken stängde stod bolaget med ett stort varulager om 8 miljoner kronor samt skulder på mellan 10 till 15 miljoner kronor i Sea Life och drygt 5 miljoner i skulder i systerbolaget Sea Life Nordiska.

Delar av lagret har sålts av och nu ska bolaget enligt rekonstruktionen se över och minska kostnaderna, se över avtal med leverantörer samt hyresavtal, lägga ned flera säsongsbutiker och se över varumärkesportföljen.

Nu hoppas bolaget komma igen också med hjälp av ökad försäljning under kommande julhandel.

"Det är en viktig period nu med försäljning under Black Friday och julen. Det finns ett lager med jackor och sportkläder som ska räcka och även om vintern inte har kommit till Stockholm ännu så är det en bra period", säger Lars-Henrik Andersson, rekonstruktör till Breakit.

Sea Life ingår i en koncern och är dotterbolag till Sea Life Invest och systerbolag till Sea Life Nordiska som också har inlett en företagsrekonstruktion.

Enligt Breakit uppgick omsättningen för Sea Life under 2018 till 103 miljoner kronor, och gjorde en  vinst kring en halv miljon kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113