23948sdkhjf

Så blir visningarna i Köpenhamn

Copenhagen Fashion week stretchar antalet visningsdagar till fyra. Därtill gör Wood Wood och Han Kjøbenhavn comeback.

Modemärkena Wood Wood och Han Kjøbenhavn är tillbaka i visningsschemat för kommande Copenhagen Fashion Week som äger rum i Köpenhamn den 28 till 31 januari.

Modemärkena har under ett par säsonger valt andra europeiska modeveckor; Milano, London och Paris, att visa under men vänder nu tillbaka hem.

Wood Wood har under fyra säsonger varit frånvarande i schemat medan Han Kjøbenhavn gör comeback efter att ha visat i Paris under två säsonger.

- Vi har varit borta från CPHFW de senaste två säsongerna, och vi har haft ett mer internationellt fokus - vilket är något vi kommer att fortsätta ha. Men Köpenhamn är fortfarande en integrerad del av vårt DNA och utvecklingen av Copenhagen Fashion Week, och danskt mode i allmänhet, är viktigt för oss. Vi tycker att formatet har blivit mycket mer definierat, och fokus ligger nu på de saker som är relevanta för tillväxten av varje enskilt varumärke, vilket är vad en modevecka verkligen handlar om, säger Jannik Wikkelsø Davidsen, grundare och kreativ chef på Han Kjøbenhavn i en kommentar.

Därtill presenterar arrangören nya initiativ inför kommande vecka gällande visningsschemat. Visningsdagar ska spridas ut över fyra dagar istället för som tidigare tre och därtill är första visningstid klockan 10:00 på förmiddagen i stället för som tidigare 09:00.

Varumärkena anmodas också att välja platser och lokaler som är så geografiskt näraliggande varandra som möjligt för att skapa goda flöden och mindre klimatavtryck. Deadline för deltagande varumärken att presentera lokal är satt till 25 november.

Visningschemat presenteras i december.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.065